Japanski stil uređenja interijera, poznatiji kao "japandi", karakterizira minimalizam, jednostavnost i skladnost. Ovaj stil se razvio iz tradicionalne japanske estetike koja cijeni ravnotežu, simetriju, prirodne materijale i mirnu atmosferu.

Japandi stil obično uključuje neutralne boje poput bijele, sive i smeđe, te se fokusira na teksturu i materijale poput drva, bambusa, papira i kamena. Namještaj je često niskog profila, s jednostavnim, geometrijskim linijama, a prostori su često prostrani i ne pretrpani predmetima.

U japandi stilu, prirodno svjetlo i prozračnost su važni elementi, stoga se često koriste prozori koji se protežu od poda do stropa ili drvena vrata s papirnatim umetcima. Umjetnički predmeti su minimalni i uključuju jednostavne Ikebana aranžmane cvijeća, skulpture od drveta ili kamena i tradicionalne japanske slike.

Japandi stil naglašava sklad i ravnotežu u prostoru, pa se često koriste parovi predmeta ili simetrični aranžmani. Dekorativni elementi poput jastuka, prekrivača i tepiha su obično jednostavni, sa geometrijskim ili prirodnim uzorcima.

U japandi stilu, prirodni elementi igraju važnu ulogu. Zelenilo se često koristi kako bi unijelo svježinu u prostor, a drvene police se često koriste za prikazivanje biljaka ili suvenira. Japanski vrtovi su također popularni u ovom stilu, a uključuju stjenovite staze, vodene elemente i biljke poput bambusa i sakura.

Ukratko, japandi stil uređenja interijera naglašava minimalizam, prirodne materijale i sklad u prostoru. Ovaj stil je jednostavan, elegantan i umirujući, te može biti savršen za one koji traže smirujuću oazu u svom domu.